Boek simpel en snel
Boutique Hotel de Drentse Liefde
image

Boek simpel en snel

bij het meest verrassende hotel van Dwingeloo

 

 

Onze
website
Andere
boekingssites
Gratis WiFi
Beste prijsgarantie
Speciale arrangementen
Gratis welkomstdrankje
header-home.jpg
De Drentse Liefde Lounge 9.jpg
De Drentse Liefde Lounge 985.jpg
De Drentse Liefde Lounge 220.jpg
Beste Prijsgarantie
 — 

Koloniën van Weldadigheid Frederiksoord

Voor veel mensen is er niets mooiers en rustgevender dan het wandelen in Frederiksoord. Dit komt doordat deze plek veel rechte paden en een raster van hoofd- en zijwegen heeft wat zorgt voor een verrassende wandelervaring. Tijdens jouw wandeling door het Frederiksoord kom je verschillende koloniewoningen tegen en het imposante Huis Westerbeek. Beiden trekken ieder jaar opnieuw duizenden bezoekers vanwege de omvangrijke historie. Maar wat zijn nou precies de koloniën van weldadigheid in Frederiksoord? Lees snel verder, want dit is volgens ons een bijzonder stukje Nederlandse historie die je zeker weten niet mag missen!

Het ontstaan van de kolonie in Frederiksoord

In het jaar 1818 besloot Johannes van den Bosch samen met zijn Maatschappij van Weldadigheid om de armere mensen uit stedelijke gebieden in Nederland een beter bestaan te bieden. Om dit te realiseren werden de Koloniën van Weldadigheid opgericht. De eerste kolonie die hieruit werd opgericht heet Frederiksoord. In deze tijd was dit een bijzonder maatschappelijk experiment, waardoor de Maatschappij van Weldadigheid volledig werd gesteund door koning Willem I en daardoor ook veel internationale belangstelling kreeg. Hiermee is de kolonie dus niets meer dan een plek waar de armere mensen in harmonie samen konden wonen in betere leefomstandigheden.

Ontdek de oudste kolonie van Weldadigheid

Ben jij dol op Nederlandse historie? Dan mag een bezoek aan de Koloniën van Weldadigheid in Frederiksoord zeker niet ontbreken tijdens jouw rustgevende vakantie in Drenthe. Tijdens jouw bezoek ontdek je al wandelend, fietsend of rijdend het verhaal van de kolonie dankzij de vele sporen die zijn achtergebleven. Zo krijg je onder andere te zien hoe het Drentse landschap en de bebouwing in de loop der jaren zijn geëvolueerd. Bovendien zijn zelfs de oorspronkelijke gebouwen nog intact wat een beter beeld geeft van het dagelijks leven in de kolonie Frederiksoord. Dit maakt een bezoek aan deze kolonie van Weldadigheid een absolute aanrader voor iedere geschiedenisliefhebber.

Bezoek ook eens het museum De Proefkolonie

Om jouw bezoek aan de Koloniën van Weldadigheid extra bijzonder te maken is in het voorjaar van 2019 het museum De Proefkolonie geopend. In dit museum beleef je dankzij een multimediale tijdreis het ontstaan van de Koloniën van Weldadigheid. Hierbij wordt ook het echte verhaal van de eerste kolonisten uit 1818 verteld. Deze kolonisten waren de eerste bewoners van Frederiksoord en vonden hier een nieuwe toekomst. Klinkt dit als een interessante dagbesteding? Je kunt het museum De Proefkolonie vinden in het officiële bezoekerscentrum Huis van Weldadigheid.

Kies voor een overnachting bij Hotel de Drentse Liefde

Wanneer jij de spraakmakende Koloniën van Weldadigheid in Frederiksoord wilt bezoeken, dan is een overnachting in hotel de Drentse Liefde een uitstekend idee. Wij beschikken namelijk over verschillende kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Daarnaast bevinden wij ons in het rustgevende Dwingeloo dat op slechts 15 minuten rijden van Frederiksoord ligt. Door onze centrale ligging zijn wij al jaren de perfecte uitvalsbasis voor iedereen die verschillende musea in Drenthe wil bezoeken. Bekijk snel al onze arrangementen en wie weet kom jij binnenkort meer te weten over hoe de armere mensen in ons land vroeger een beter bestaan kregen!