Boek simpel en snel
Boutique Hotel de Drentse Liefde
image

Boek simpel en snel

bij het meest verrassende hotel van Dwingeloo

 

 

Onze
website
Andere
boekingssites
Gratis WiFi
Beste prijsgarantie
Speciale arrangementen
Gratis welkomstdrankje
header-home.jpg
De Drentse Liefde Lounge 9.jpg
De Drentse Liefde Lounge 985.jpg
De Drentse Liefde Lounge 220.jpg
Beste Prijsgarantie
 — 

Shakespearetheater Diever

Ben jij een echte liefhebber van de toneelstukken van Shakespeare? Dan is een bezoek aan het Shakespearetheater in Diever het perfecte uitje voor jou. Dit theater ligt in het Zuidwesten van Drenthe en kent een lange historie. Vroeger was dit namelijk de plek waar rondtrekkende gezelschappen de dorpsbewoners vermaakten met spraakmakende voorstellingen. Tegenwoordig gaan we hiervoor naar het theater in Hoogeveen, Meppel of Assen. Deze theaters zijn vaak dicht in de zomer, waardoor liefhebbers al jaren hun hart kunnen ophalen bij het Shakespearetheater in Diever. Wanneer plan jij je bezoek aan dit openluchttheater?

Uniek openluchttheater in Drenthe

Het Shakespearetheater staat al jaren bekend als één van de mooiste openluchttheaters in Drenthe. Dit is niet zo gek aangezien dit theater middenin de bossen ligt. Hierdoor is het mogelijk om in alle rust te genieten van de klassieke toneelstukken van Shakespeare. Daarnaast heeft dit openluchttheater in Drenthe 1000 zitplaatsen en loopt het podium zowel in de breedte als in de lengte door het midden van de zaal. Dit zorgt niet alleen voor een intieme sfeer, maar ook dat je helemaal wordt meegenomen in het verhaal. Iets dat perfect bij de romantische toneelstukken van Shakespeare past. Niet voor niets bezoeken ieder jaar weer zo’n 25.000 bezoekers dit uniek openluchttheater in Drenthe!

Het Shakespearetheater in Diever is een geliefde cultuurplek

Wil je tijdens jouw vakantie in Drenthe samen met jouw partner de romantiek beleven? Dan is een bezoek aan het Shakespearetheater in Diever het ideale avondje uit. Dit openluchttheater is inmiddels een geliefde cultuurplek om verschillende toneelstukken te bewonderen. En niet zomaar toneel, maar Shakespeare. Iedere zomer laat het Shakespearetheater zien dat zijn eeuwenoude toneelstukken nog steeds relevant en actueel zijn. Bij dit openluchttheater zijn ze dan ook van mening dat er niets stoffigs of oubolligs aan Shakespeare is. Alle toneelstukken zijn pakkend en verrassend. Bezoek eens het Shakespearetheater in Diever en laat je meevoeren door de indrukwekkende toneelstukken die uitgevoerd worden door acteurs uit eigen regio.

Krijg een rondleiding bij het Shakespearetheater

Vrijwel iedereen in Drenthe kent het openluchttheater in Diever als de cultuurplek waar je kunt genieten van verschillende klassieke toneelstukken. Toch biedt het Shakespearetheater meer dan alleen toneel. Zo zijn er op het terrein onder andere een Globettheater en het Shakespearehuis te vinden. In deze gebouwen worden de imposante kostuums gemaakt, acteurs gegrimeerd en kaarten verkocht. Daarnaast is dit ook de plek waar de vrijwilligers met elkaar gezellig een kopje koffiedrinken. Wanneer je als groep naar het Shakespearetheater in Diever gaat, dan is het zelfs mogelijk om een rondleiding over het terrein te krijgen. Hiermee krijg je een unieke kijk achter de schermen. Een echte aanrader voor theaterliefhebbers!

Blijf overnachten bij Hotel de Drentse Liefde

Wanneer je binnenkort op culturele ontdekkingstocht gaat door Drenthe, dan is Hotel de Drentse Liefde de perfecte uitvalbasis. Wij beschikken namelijk niet alleen over verschillende luxe kamers, maar zijn ook nog eens centraal gelegen. Hierdoor ben je binnen 10 minuten bij het Shakespearetheater in Diever. Dit maakt het mogelijk om eerst samen uitgebreid te dineren om daarna in alle rust te vertrekken naar het openluchttheater. Wil je jouw culturele ervaring in Drenthe helemaal compleet maken? Boek dan eens één van onze arrangementen of vraag Thijs om advies voor het bezoeken van andere theaters en musea in de omgeving!