Boek simpel en snel
Boutique Hotel de Drentse Liefde
image

Boek simpel en snel

bij het meest verrassende hotel van Dwingeloo

 

 

Onze
website
Andere
boekingssites
Gratis WiFi
Beste prijsgarantie
Speciale arrangementen
Gratis welkomstdrankje
header-home.jpg
De Drentse Liefde Lounge 9.jpg
De Drentse Liefde Lounge 985.jpg
De Drentse Liefde Lounge 220.jpg
Beste Prijsgarantie
 — 

Fietsen in de omgeving van Dwingeloo

Ben jij een echte liefhebber van fietsvakanties? Kom dan naar Dwingeloo. Fietsen en Dwingeloo zijn al jaren als twee handen op één buik. Niet voor niets vind je in de omgeving van dit dorp kilometers aan fietspaden, prachtige doorkijkjes, leuke dorpen en vooral heel veel natuur. Wie aan Dwingeloo denkt, denkt ook direct aan het Nationaal Park Dwingelderveld. In dit park kan je een rustgevende wandeling maken of een lange fietstocht. Kom fietsen in Drenthe en maak kennis met de ongerepte natuur! 

De ongerepte natuur in Drenthe

Vroeger ploeterden vooral karren en koetsen over de woeste heidegronden in Drenthe. Inmiddels zijn de tijden veranderd, waardoor fietsers vandaag de dag genieten van de eindeloze schoonheid van het grootste heidegebied van Europa. Het is bijna poëzie die tot leven komt wanneer je door dit gebied heen fietst. Zo worden de bossen en heide van het Nationaal Park Dwingelderveld afgewisseld met meer dan zestig charmant ogende vennetjes. In de omringende gebieden vind je nog meer ongerepte natuur met pittoreske brinkdorpen. Je ziet hier direct dat het eeuwenlange boeren zijn fraaie sporen heeft nagelaten in de vorm van bolvormige essen, geriefhoutbossen en een natuurrijk beekdallandschap met hooilanden, houtwallen en singels.

Ontdek de fietsroutes in Drenthe

In Drenthe zijn er ontzettend veel fietsroutes te vinden. Hierdoor is het niet zo gek dat de fietsroutes van Dwingeloo en het Dwingelderveld aansluiten op alle andere fietsroutes. Dit maakt het mogelijk om de gehele provincie met de fiets te ontdekken. Zo rijd je gemakkelijk van het ene nationaal park naar het andere. Daarnaast ontdek je constant nieuwe natuurgebieden, waardoor je steeds voor een verrassing komt te staan. Onderweg kom je langs veel karakteristieke dorpen waar diverse cafés zitten waar je heerlijk kunt bijkomen onder het genot van een kop koffie of thee. Voor velen is er hierdoor dan ook niets leukers dan fietsen in Drenthe!

Als voorproefje hebben wij alvast een selectie gemaakt van enkele aansprekende fietsroutes:

 

Heb je bovenstaande fietsroutes in Dwingeloo en omgeving al eens gedaan? En ben je daardoor op zoek naar nieuwe spraakmakende fietsroutes dwars door de natuur? Op de website van Staatsbosbeheer vind je alle geschikte fietsroutes in Drenthe voor de ultieme fietsvakantie. Dat klinkt toch als muziek in de oren?!

MTB fietsen voor sportieve fietsers

Ben jij meer een sportieve fietser? Dan zijn er zelfs voor de mountainbikers veel mogelijkheden in Drenthe. In het Dwingelderveld en het nabijgelegen Drentse Friese Woud vind je een uitgebreid netwerk aan MTB routes waar het hart van iedere sportieve fietser sneller van gaat kloppen. Natuurlijk sluiten deze fietsroutes weer aan bij de andere MTB routes in Drenthe. Hiermee is het mogelijk om zonder problemen meerdere dagen op jouw mountainbike door de natuur te crossen.

Toe aan meer uitdaging in Drenthe?

Wanneer je geen genoeg kunt krijgen van het fietsen in Dwingeloo, dan kan je ervoor kiezen om nog meer uitdaging toe te voegen aan jouw fietsvakantie. Dit doe je door vanuit Dwingeloo direct naar de Col du Vam-berg te fietsen. Dit is een uitdagend fietsparcours op de VAM-berg waar je naar hartenlust kunt stunten en crossen. Niet voor niets bestaat dit fietsparcours uit drie verschillende klimroutes en één afdaling. De routes zijn ongeveer 2100 meter lang en hebben een stijgingspercentage van 10%. Op de meest noordelijke route wacht aan het einde van het parcours ook nog eens een keienstrook van 150 meter met een stijgingspercentage van maar liefst 15%!

Neem deel aan de Fiets4daagse

Kan jij geen genoeg krijgen van het fietsen in Drenthe? Kies er dan eens voor om deel te nemen aan de Fiets4daagse. Ieder jaar in juni wordt dit bekend sportevenement gehouden en doen er ongeveer 12.000 deelnemers mee aan dit spektakel. Tijdens de Fiets4daagse is het de bedoeling om meerdere fietsroutes in de provincie Drenthe te volgen. Wil je slechts één dag meedoen aan de Fiets4daagse? Dat is uiteraard geen enkel probleem. Dit fietsfeest is voor iedereen geschikt wat betekent dat je vanzelfsprekend zelf kan bepalen hoeveel dagen je meedoet. Ideaal als je slechts enkele dagen in Drenthe verblijft.

Boutique Hotel de Drentse Liefde voor jouw fietsvakantie

Tijdens een fietsvakantie spendeer je veel uren in de natuur. Hierdoor is het logisch dat je na de vele fietsroutes in Drenthe graag wilt bijkomen in een warme kamer die van alle gemakken is voorzien. Boutique Hotel de Drentse Liefde is al jaren de favoriet onder fietsliefhebbers. Dit is niet zo vreemd aangezien de eigenaar Thijs zelf een fanatieke fietser is. Hierdoor weten wij als geen ander wat avonturiers na hun lange fietstochten wensen en kunnen wij je zelfs helpen bij het kiezen van meerdere fietsroutes in Drenthe. Bovendien is er in ons hotel een overdekte fietsstalling met voldoende oplaadpunten voor de elektrische fiets. Maak jouw fietsvakantie compleet met één van onze arrangementen.

Fietsverhuur in Dwingeloo

Natuurlijk begrijpen wij als geen ander dat niet iedereen de mogelijkheid heeft om eigen fietsen mee te nemen. Niet iedereen beschikt immers over een trekhaak of een fietsendrager. Om ervoor te zorgen dat iedereen een rustgevende fietsroute in Drenthe kan volgen, zijn er verschillende fietsverhuur mogelijkheden in Dwingeloo. Op deze manier is het voor iedereen mogelijk om één of meerdere dagen met de fiets op ontdekking te gaan in de natuur. Wil je meer weten over de fietsverhuur in Dwingeloo? Informeer dan eens bij onze medewerkers over de mogelijkheden of neem contact met ons op.