Boek simpel en snel
Boutique Hotel de Drentse Liefde
image

Boek simpel en snel

bij het meest verrassende hotel van Dwingeloo

 

 

Onze
website
Andere
boekingssites
Gratis WiFi
Beste prijsgarantie
Speciale arrangementen
Gratis welkomstdrankje
fietsen---mtb---herfst.jpeg
9a4a4512-marketing-drenthe-dag-3.jpg
col-du-vam-foto-kim-stellingwerf-4(1).jpg
img_7491-2(2).jpg
Beste Prijsgarantie
 — 

Mountainbiken in Drenthe

Wil je jezelf fysiek extra uitdagen? Hou je van avontuur én de natuur? Ga dan op de mountainbike het Drentse bos in. De avontuurlijke mountainbikers kunnen hun hart ophalen op de verschillende uitdagende trails. Regen en modder voegen een extra dimensie toe aan je rit, terwijl je door de bossen manoeuvreert en de technische secties bedwingt. Verken de routes en voel de adrenaline door je aderen stromen terwijl je de natuurlijke hindernissen overwint.

Actieve fietsvakantie vanuit Dwingeloo

Dwingeloo is een uitstekend startpunt voor mountainbikers. Voor de fanatieke mountainbikers die meerdere dagen willen fietsen is Boutique Hotel De Drentse Liefde een ideale uitvalsbasis. Eigenaar Thijs is zelf fanatiek fietser en kent de omgeving (en de mooiste uitdagingen voor de mountainbiker) op zijn duimpje. Lees ook zijn fietsblog.

Mountainbiken in de winter: extra uitdaging

In het najaar en winter is het mountainbiken nog een stukje uitdagender. De veelal gladde en onvoorspelbare ondergrond van modder of zelfs sneeuw en ijs vereist meer balans, technische vaardigheden en kracht om te navigeren. Maar hoe zwaar het ook is: wat is het een geweldige manier om de natuur te beleven in de winter, met dat heerlijke tintelende gevoel van de frisse lucht die door je longen stroomt. En die moddersporen op je fiets (en op jezelf)? Die spuit je er na afloop zo weer af bij de wasplaats bij het hotel.

Mtb-routes Dwingeloo en omgeving

Voor actief fietsen hebben we in Dwingeloo en omgeving alle ruimte. Zo zijn er verschillende MTB-routes.

 

Fanatieke mtb-liefhebbers uit Dwingeloo ontwikkelden onder de naam Rondom Dwingeloo vier uitdagende mtb-routes die garant staan voor meerdere dagen mountainbikeplezier en prachtige natuurbeleving. De gps-routes van 75 km en 55 km gaan grotendeels over bestaande routes. Vanuit Dwingeloo kun je alle kanten op: richting Ruinen/Dwingelderveld (Route Zuid), Havelte/Holtingerveld (Route West), Appelscha/Drents-Friese Wold (Route Noord) en de VAM-berg (Route Oost).

 

In het Dwingelderveld is een mountainbikeroute aangelegd van ongeveer 23 kilometer en te volgen via de rode bordjes. De route bestaat voornamelijk uit bos- en zandpaden en is voor 80% onverhard.

 

Zoek je een leuke uitdaging? Fiets dan naar het nabijgelegen Wijster en fiets het parcours ‘Col du Vam’ van 9,4 km. De route heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 10% en bestaat deels uit stenen (rockgarden). Ook is er een vlonder pad van 300 meter lang en bevat het parcours een speciale (drijvende) waterbrug.

 

Verbindingsroutes

De mountainbikeroute van Dwingeloo is gekoppeld aan andere routes via verbindingsroutes. Deze worden aangeduid met een zwarte markering.

 

Boutique Hotel de Drentse Liefde voor jouw actieve fietsvakantie

Tijdens een fietsvakantie spendeer je veel uren in de natuur. Hoe heerlijk is het om na afloop bij te komen in een warme kamer die van alle gemakken is voorzien. Boutique Hotel de Drentse Liefde is al jaren de favoriet onder fietsliefhebbers. Dit is niet zo vreemd aangezien de eigenaar Thijs zelf een fanatieke fietser is. Hierdoor weet hij als geen ander wat avonturiers na hun lange fietstochten wensen en kunnen wij je zelfs helpen bij het kiezen van meerdere fietsroutes in Drenthe. Bovendien is er een overdekte fietsstalling en hebben we een wasplaats waar je je mountainbike kunt schoonspuiten.

Huur een mtb

Heb je zelf geen mountainbike of wil je je eigen bike liever niet meenemen? Geen probleem, je kunt via ons mountainbikes huren. Je hebt ze zelfs met elektrische ondersteuning, zodat je ongeacht je fysieke gezondheid lekker door de bossen kunt rossen.