Boek simpel en snel
Boutique Hotel de Drentse Liefde
image

Boek simpel en snel

bij het meest verrassende hotel van Dwingeloo

 

 

Onze
website
Andere
boekingssites
Gratis WiFi
Beste prijsgarantie
Speciale arrangementen
Gratis welkomstdrankje
header-home.jpg
De Drentse Liefde Lounge 9.jpg
De Drentse Liefde Lounge 985.jpg
De Drentse Liefde Lounge 220.jpg
Beste Prijsgarantie
 — 

Wandelen in Dwingeloo en het Dwingelderveld

Ben jij een echte wandelfanaat? Dan weet jij hoogstwaarschijnlijk als geen ander dat Drenthe dé provincie is waar je naar hartenlust kan wandelen. In het bijzonder in Dwingeloo en het Nationaal Park Dwingelderveld. Niet voor niets zeg je wandelen en Dwingeloo bijna in één adem. Rondom Dwingeloo zijn er talloze wandelroutes die naar de meest prachtige plekjes van het Dwingelderveld leiden. Vele tientallen kilometers lang, met onderweg schitterende vergezichten, leuke dorpjes en vooral heel veel natuur. Er zijn meerdere wandelroutes vanuit Dwingeloo die je om of door het Dwingelderveld heen leiden, maar natuurlijk kun je ook zelf op ontdekkingstocht afhankelijk van jouw wensen!

Wandelen in Drenthe doe je in de natuur

De avondzon weerspiegelt zich in één van de vele heidevennetjes. Vogelnekken richten zich om, een klein addertje kronkelt door het gras. Het is bijna poëzie, want het is natuur in optima forma. Het meest spraakmakende aan het Dwingelderveld, is dat het natuurgebied het grootste natte heidegebied van Europa is. Dit nationale park is hiermee een prachtig uithangbord voor de wandelprovincie Drenthe waar natuur en wandelen hand en hand samengaan. Nergens in Nederland vind je zoveel mooie wandelroutes door ongerepte natuur als in onze provincie. Wanneer kom jij langs om de oeroude naturu van Drenthe te ontdekken?

Wandelen in het Nationaal Park Dwingelderveld

Vandaag de dag is het nationaal park Dwingelderveld een geliefde plek bij veel wandelaars. De beleving van het park wordt nog mooier als je het zelf wandelend ervaart. De bossen en heide van het Nationaal Park worden afgewisseld met meer dan zestig charmant ogende vennetjes. Om het Dwingelderveld heen vind je een prachtig Drents Esdorpenlandschap met karakteristieke brinkdorpen. Het eeuwenlange boeren heeft hier zijn fraaie sporen nagelaten in de vorm van bolvormige essen, geriefhoutbossen en een natuurrijk beekdallandschap met hooilanden, houtwallen en singels.

Wandelroutes in het Dwingelderveld

In het Dwingelderveld zijn meerdere wandelroutes uitgezet die je de mooiste plekken van het Nationaal Park laten zien.

 

  • Vanaf het bezoekerscentrum in Ruinen beginnen meerdere wandelroutes, zoals de Wandelroute Nationaal Park Dwingelderveld. Deze wandeling van 4,71 kilometer is gevarieerd en kindvriendelijk en leidt je onder andere langs de schaapskudde van Ruinen.
  • In het noordelijk bosgebied beginnen meerdere wandelingen. Zo heeft Staatsbosbeheer diverse wandelingen uitgezet door het prachtige Lheederzand. Wil je graag een kijkje nemen bij de beroemde radiotelescoop van Dwingeloo? Ook hier loopt een mooie wandeling langs.
  • Eén van de meest feeërieke wandelingen door het Dwingelderveld is het Plankenpad dat 5,5 kilometer lang is. Tijdens deze wandelroute loop je over verschillende charmante smalle houten vlonderpaden. 

Wandelen vanuit Dwingeloo

Heb je het Dwingelderveld wel gezien? Kies dan voor één van de andere wandelroutes die starten vanuit Dwingeloo:

 

  • De Ster van Dwingeloo is een populaire langeafstandsroute die bestaat uit vijf etappes van elk ongeveer 22 kilometer. Deze starten allemaal vanuit het hart van Dwingeloo en vormen zo – de naam zegt het al – een ster op de kaart.
  • De Ommetje Mars (4,9 km) is een korte route rond de Brink van Dwingeloo. Deze gevarieerde wandeling leidt je langs sloten, singels en een prachtig landgoed.
  • Het Dwingeler Ommetje is een wat langere wandeling van 12 kilometer. Deze route voert je deels door de omgeving van Dwingeloo en bevat ook een deel door het Dwingelderveld.
  • Het Boomkroonpad is een korte wandeling van 2 kilometer die dwars door de boomtoppen gaat. Op die manier bekijk je de Drentse natuur vanuit de lucht wat zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Andere wandelroutes in Drenthe

Door de centrale ligging is Dwingeloo een perfecte uitvalsbasis voor wandelingen in Drenthe. Want naast het Dwingelderveld heeft de provincie nog veel meer natuurschoon te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

 

  • Het Drenthepad. Deze langeafstandsroute neemt je mee over het oudste wandelpad van Nederland. Met een totale afstand van 329 kilometer, onderverdeeld in 18 etappes, leidt deze route je door de hele provincie.
  • Wandelen door de geschiedenis van Drenthe. Deze wandelroute begint in Havelte en laat je ervaren hoe onze voorouders vroeger leefden.
  • Drenthe heeft niet één maar drie nationale parken. En ook het Drents-Friese Wold en de Drentsche Aa verken je het allerbeste te voet.

Kies voor een overnachting tijdens jouw wandelvakantie

Wil jij binnenkort op wandelvakantie? Dan is Hotel de Drentse Liefde een geweldige uitvalsbasis voor iedere wandelaar die Drenthe willen ontdekken. De eigenaren Agnes en Thijs wandelen zelf veel en helpen je met die achtergrond graag bij het kiezen van de juiste wandelroutes in Dwingeloo, het Dwingelderveld en de rest van Drenthe. We hebben verschillende routekaarten van de omgeving en de rest van Drenthe voor je beschikbaar. Op die manier kan jij gemakkelijk meerdere wandelroutes volgens tijdens jouw vakantie!

Klik hier voor leuke meerdaagse wandelvakantie-aanbiedingen