Boek simpel en snel
Boutique Hotel de Drentse Liefde
image

Boek simpel en snel

bij het meest verrassende hotel van Dwingeloo

 

 

Onze
website
Andere
boekingssites
Gratis WiFi
Beste prijsgarantie
Speciale arrangementen
Gratis welkomstdrankje
header-home.jpg
De Drentse Liefde Lounge 9.jpg
De Drentse Liefde Lounge 985.jpg
De Drentse Liefde Lounge 220.jpg
Beste Prijsgarantie
 — 

Vlonderpad Drenthe

Wanneer je een echte avonturier bent, dan is het vlonderpad in Drenthe zeker eens de moeite waard om te bezoeken. Deze wandelroutes zijn tegenwoordig razend populair en dat is niet geheel verrassend. Dankzij het vlonderpad loop je namelijk op plekken waar je anders niet had kunnen wandelen. Niet voor niets lopen vlonderpaden vaak over vennetjes, beken of door een stuk overwoekerd bos. Het bekendste vlonderpad in Drenthe is het Plankenpad in Spier. Toch zijn er nog veel meer soorten vlonderpaden in de provincie te vinden. Hieronder hebben wij alle mooiste wandelroutes voor je op een rijtje gezet, zodat jij binnenkort gemakkelijker eropuit kan gaan trekken voor een schitterende wandeling door de oeroude Drentse natuur.

#1 Ontdek het hart van Drenthe met het Wolvenspoor

Wil jij wandelen door het mooiste stukje natuur in Drenthe? Dan is het Wolvenspoor een uitstekende keuze. Dit vlonderpad loopt dwars door het hart van Drenthe, begint in Elp en is ongeveer 5 kilometer lang. Iets dat het vlonderpad zeer geliefd maakt bij zowel jongeren als ouderen. Tijdens jouw wandeling over het Wolvenspoor kom je door dicht begroeide bossen waar de natuur tot leven komt. Geniet onder andere van het geluid van verschillende dieren en het krakend geluid van de bewegende bomen. Bovendien kom je bij het Wolvenspoor ook langs open landschappen, waardoor je een goed beeld krijgt van de eeuwenoude natuur in de provincie.

#2 Het familiepad Noordenveld is geschikt voor jong en oud

Tijdens de opvoeding van kinderen is er niets belangrijker dan hun te leren over de natuur in Nederland. Op die manier leren zij niet alleen om de natuur in ons land te koesteren, maar ook hoe de verschillende diersoorten in het bos leven. Om jouw kinderen een stukje van de rustgevende natuur te laten zien, is het familiepad Noordenveld dé perfecte keuze. Dit vlonderpad ligt middenin het Nationaal Park Dwingelderveld en heeft een lengte van slechts 2,5 kilometer. Tijdens jouw wandeling over het familiepad kom je met behulp van verharde vlonderpaden langs eindeloze heidevelden en vennetjes. De kenmerkende natuurlandschappen van Drenthe die zorgen voor een adembenemend uitzicht!

#3 Kies voor een lange wandeling met het Boswachterspad Balloërveld

Ben jij tijdens jouw romantische overnachting in Drenthe wel toe aan een lange verfrissende wandeling? Kies er dan eens voor om het Boswachterspad Balloërveld te volgen. Het startpunt van deze wandelroute vind je bij de parkeerplaats Galgenriet. Eenmaal bij de parkeerplaats volg je de paarse routepaaltjes om jouw wandeling van 9 kilometer door de natuur te beginnen. Tijdens jouw wandeling door het Boswachterspad Balloërveld volg je voornamelijk onverharde paden die vervolgens overlopen in zandpaden. Het dragen van stevige schoenen is hierdoor een echte must. Wil je liever een kortere afstand lopen? Dan volg je natuurlijk het vlonderpad dat je direct aan het begin van de route vindt.

#4 Geniet van de rust in de Gasterse Duinen

Wanneer je er slechts op uit wilt trekken om even helemaal tot rust te komen na een lange werkdag, dan is het vlonderpad in de Gasterse Duinen de ideale wandelroute. Dit is een prachtige route waar je veel oeroude aspecten uit de ijstijd tegenkomt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hunebedden. Ondanks de schitterende natuur is het vlonderpad in de Gasterse Duinen slechts 5 kilometer lang.

#5 Het welbekende plankenpad in Spier

Als laatste mag het welbekende plankenpad in Spier natuurlijk niet ontbreken in onze suggesties voor een wandeling over een vlonderpad. Dit vlonderpad loopt dwars door misschien wel één van de mooiste nationale parken van Nederland, namelijk: Nationaal Park Dwingelderveld. Deze wandelroute is 5,5 kilometer lang en laat verschillende facetten van de kenmerkende Drentse natuur zien. Ondanks de populariteit van dit vlonderpad is het handig om te onthouden dat deze wandelroute niet geschikt is voor kinderwagens.

Kom na jouw wandeling overnachten bij Hotel dwingeloo

Boutique Hotel de Drentse Liefde is al jaren een geweldige uitvalsbasis voor iedere wandelaar die Drenthe willen ontdekken. De eigenaren Agnes en Thijs wandelen veel en helpen je met die achtergrond graag bij het kiezen van de juiste wandelroute in Dwingeloo, het Dwingelderveld en de rest van Drenthe. We hebben verschillende routekaarten van de omgeving en de rest van Drenthe voor je beschikbaar. Bekijk snel al onze arrangementen en wie weet mogen wij je binnenkort verwelkomen voor een rustgevende overnachting. De koffie staat in ieder geval alvast klaar!