Boek simpel en snel
Boutique Hotel de Drentse Liefde
image

Boek simpel en snel

bij het meest verrassende hotel van Dwingeloo

 

 

Onze
website
Andere
boekingssites
Gratis WiFi
Beste prijsgarantie
Speciale arrangementen
Gratis welkomstdrankje
header-home.jpg
De Drentse Liefde Lounge 9.jpg
De Drentse Liefde Lounge 985.jpg
De Drentse Liefde Lounge 220.jpg
Beste Prijsgarantie
 — 

Museumdorp Orvelte

Wanneer je heerlijk komt ontspannen in Drenthe, dan mag een bezoek aan het museumdorp Orvelte natuurlijk niet ontbreken. In dit levendig museumdorp beleef je namelijk de geschiedenis van de provincie aan den lijve. In dit eeuwenoud dorp staan verschillende rietgedekte Saksische boerderijen en rustieke gebouwen die perfect zijn om op een plaatje te zetten. Niet voor niets trekt het museumdorp Orvelte de laatste jaren honderden bezoekers per jaar. Maak een rustgevende wandeling langs alle boerderijen en ontdek de geschiedenis van Drenthe op zijn best!

Ontdek het museumdorp Orvelte

De afgelopen jaren hebben steeds meer toeristen hun weg gevonden naar het museumdorp Orvelte. Door deze toenemende stroom aan bezoekers vinden er tegenwoordig ontzettend veel activiteiten in het dorp plaats. Zo is het dorpshart regelmatig het decor voor bijzondere evenementen, folkloristische groepen, speciale markten, themadagen en theatervoorstellingen. Daarnaast beschikt het museumdorp Orvelte ook over diverse winkels en restaurants. In vrijwel de meeste restaurants wordt er gewerkt met streekproducten voor de lekkerste gerechten. Plan snel jouw bezoek naar dit Saksisch dorp en ontdek de plek waar de Drentse geschiedenis en de huidige bewoners hand in hand samengaan.

Laat je verrassen door de live demonstraties

Het museumdorp Orvelte is één van de weinige plekken in Nederland waar nog de traditionele ambachten te vinden zijn. Hierbij kan je denken aan een hoefsmid, klompenmaker en een kazenmakerij. Al deze ambachten zijn door de industrialisatie vrijwel uitgestorven in ons land, waardoor een bezoek aan het museumdorp Orvelte extra bijzonder maakt. Al deze traditionele ambachten geven regelmatig live demonstraties om hiermee het bijzondere aan hun werk te laten werk. Zo zie je hierbij onder andere hoe de klompenmaker een blok hout omtovert tot een gave klomp. Tijdens jouw bezoek aan het museumdorp Orvelte mag je een live demonstratie zeker niet missen!

Gezellig winkelen in het museumdorp Orvelte

In het Saksisch dorp Orvelte neem je een kijkje in het verleden, maar wel door met beide benen in het heden te blijven. Dit merk je doordat het museumdorp Orvelte over diverse moderne winkels beschikt. Zo vind je in het Drents dorp bijvoorbeeld hedendaagse kleding, streekproducten en souvenirs. Daarnaast is dit dorp ook het perfecte moment in jouw snoepvoorraad aan te vullen met Oudhollands snoep als polkabrokken en ulevellen. Wanneer kom jij gezellig winkelen in het museumdorp Orvelte?

Blijf overnachten voor jouw bezoek aan het museumdorp in Orvelte

Wij begrijpen als geen ander dat het cultuur snuiven intensief kan zijn. Daarom is het altijd een goed idee om jouw cultuurreis te combineren met een rustgevende overnachting in hotel de Drentse Liefde. Wij bevinden ons in het pittoreske Dwingeloo en zijn daarmee slechts 20 minuten verwijderd van het museumdorp Orvelte. Wil je liever op een andere manier kennismaken met de Drentse cultuur? Vraag dan eigenaren Agnes en Thijs eens naar suggesties voor de leukste musea. Boek snel één van onze kamers en maak jouw cultuurtrip onvergetelijk.