Boek simpel en snel
Boutique Hotel de Drentse Liefde
image

Boek simpel en snel

bij het meest verrassende hotel van Dwingeloo

 

 

Onze
website
Andere
boekingssites
Gratis WiFi
Beste prijsgarantie
Speciale arrangementen
Gratis welkomstdrankje
musea-orvelte
Beste Prijsgarantie
 — 

Musea in Drenthe

Hou je ervan om tijdens je vakantie cultuur te snuiven? Dan zal jouw hartje zeker weten sneller gaan kloppen bij een bezoek aan Drenthe. In deze groene provincie kan je namelijk niet alleen wandelen, maar vind je ook zo’n 53 verschillende musea. Hier kan je genieten van de cultuur, kunst en historie van Drenthe. Behalve de musea in Drenthe kan je ook diverse galerieën, ateliers en beeldentuinen bezoeken. Hiermee is deze provincie dus de beste plek van Nederland om je helemaal onder te dompelen in de wereld van kunst en cultuur! 

Ontdek het Drents museum 

In het Drents museum kan je al jaren terecht voor de meest spraakmakende exposities. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan de tentoonstellingen Sprezzatura, Deborah Poynton en Frida Kahlo. Behalve de wisselende exposities heeft het Drents museum ook een uitgebreide vaste collectie. In deze collectie vind je diverse kunstobjecten die jouw hart zeker weten sneller laten kloppen. Enkele parels die in dit museum schitteren zijn: onkruid verbrandende boer van Vincent van Gogh, Kind onder de Bomen van Max Liebermann en schilderijen van Thérèse Schwartze.  

Kleinere musea in Drenthe 

De meeste mensen denken bij Drenthe direct aan het Drents museum. Dit is niet zo vreemd aangezien dit één van de bekendste attracties in de provincie is. Toch zijn er nog veel meer kleinere museums in Drenthe te vinden. Zo is er onder andere het Hunebedcentrum waar je alles ontdekt over de iconen van de provincie. Daarnaast is het ook zeker eens de moeite waard om het nationaal gevangenismuseum, museum de Proefkolonie en het C+B museum te bezoeken tijdens jouw vakantie. De kleinere musea in Drenthe hebben een beperkte tentoonstelling, maar zijn net zo educatief als het bekende Drents museum. 

Museum bezoeken in de omgeving van Dwingeloo 

Wil je graag een museum bezoeken in de omgeving van Dwingeloo, maar wil je niet te ver hoeven reizen? Dan zit je bij Boutique Hotel de Drentse Liefde zeker weten goed. Ons hotel zit in het pittoreske dorp Dwingeloo dat ontzettend centraal ligt in Drenthe. Hierdoor is het mogelijk om de vier grootste regionale musea te bezoeken. Dit zijn natuurlijk het Drents museum, het Groninger museum in Groningen, het Fries museum in Leeuwarden en de Fundatie in Zwolle. Al deze succesvolle musea bevinden zich slechts 40 minuten vanaf Dwingeloo en hebben regelmatig spraakmakende tentoonstellingen. Kijk voor alle lopende en nieuwe exposities eens op: 
 

Bezoek eens het kleinste museum in Dwingeloo 

Middenin de ongerepte natuur van Drenthe ligt het kunstzinnig dorp Dwingeloo. In dit dorp zit niet alleen Boutique Hotel de Drentse Liefde, maar ook het kleinst museum van Nederland. Dit unieke museum in Dwingeloo bevindt zich in ons hotel en heeft in de loop der jaren een bijzondere collectie opgebouwd. Hiermee heeft ons hotel dus niet alleen een horecafunctie, maar is het ook een bijdrager aan de cultuur in ons land. Kom gerust binnen voor en bezoekje en geniet van onze zorgvuldig samengestelde expositie. Entrée voor dit museum in Dwingeloo is geheel gratis. 

Hotel de Drentse Liefde voor jouw bezoek aan musea in Drenthe 

Wil je binnenkort op culturele ontdekkingstocht gaan door Drenthe? Kom dan eens overnachten in Boutique Hotel de Drentse Liefde. Wij beschikken niet alleen over luxe kamers met arrangementen, maar zijn ook nog eens centraal gelegen. Hierdoor hoef je minder dan 40 minuten te rijden om de grote musea in Drenthe te bezoeken. Wil je liever meerdere musea bezoeken tijdens jouw verblijf? Vraag dan onze Thijs eens om een speciale museumroute in Drenthe uit te stippelen. Hij is bekend met de culturele wereld en kan je dan ook goed adviseren om van jouw culturele ontdekkingstocht een succes te maken!