Boek simpel en snel
Boutique Hotel de Drentse Liefde
image

Boek simpel en snel

bij het meest verrassende hotel van Dwingeloo

 

 

Onze
website
Andere
boekingssites
Gratis WiFi
Beste prijsgarantie
Speciale arrangementen
Gratis welkomstdrankje
header-home.jpg
De Drentse Liefde Lounge 9.jpg
De Drentse Liefde Lounge 985.jpg
De Drentse Liefde Lounge 220.jpg
Beste Prijsgarantie
 — 

Keramiekmarkt Dwingeloo

Gaat jouw hart sneller kloppen van kunst? Dan is een bezoek aan de keramiekmarkt van Dwingeloo zeker een aanrader. Deze internationale kunstmarkt wordt ieder jaar opnieuw gehouden tijdens Hemelvaartsdag op de Brink in het pittoreske Dwingeloo. Aan de keramiekmarkt doen ongeveer 90 keramisten uit verschillende Europese landen mee. Hier tonen zij niet alleen hun nieuwste creaties, maar geven zij ook demonstraties. Hiermee geeft de keramiekmarkt in Dwingeloo je een unieke kijk in de wereld van kunstenaars en is het al jaren het favoriete dagje uit voor kunstliefhebbers!

Ontdek hét grootste culturele evenement van Drenthe

De keramiekmarkt in Dwingeloo wordt al jaren gehouden en is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste culturele evenementen van Drenthe. Niet voor niets trekt deze internationale kunstmarkt ieder jaar weer duizenden bezoekers. Naast de keramieken kunstwerken is er tijdens de markt ook aandacht voor andere kunstvormen zoals muziek en theater. Meerder muziek- en theatergroepen vrolijken de keramiekmarkt in Dwingeloo op met hun optredens en voorstellingen. Hiermee is de internationale markt een waar kunstspektakel voor jong en oud.

Keramieken kunstwerken in Dwingeloo en omgeving

Dankzij de jaarlijkse keramiekmarkt bloeit de keramische kunst in Dwingeloo en omgeving. Veel keramisten zijn verliefd geworden op de charmes van de ongerepte natuur in Drenthe en hebben zich hierdoor in de omgeving gevestigd. Daarnaast zijn er tegenwoordig ongeveer 200 keramisten die zijn aangesloten bij de Stichting Keramisten Noord-Nederland. Alle leden van deze stichting nemen gezamenlijk deel aan de internationale keramiekmarkt in Dwingeloo. Tijdens deze kunstmarkt tonen deze keramisten een grote verscheidenheid aan keramiek van klassieke pottenbakkerskunst tot aan moderne sculpturen. Hierdoor is er voor iedere kunstliefhebber wel een prachtexemplaar te vinden om jouw huis mee te verfraaien.

De keramiekmarkt in Dwingeloo bezoeken

Wanneer je een echte kunstliefhebber bent, dan mag een bezoek aan de keramiekmarkt in Dwingeloo op Hemelvaartsdag zeker weten niet ontbreken. Op deze internationale kunstmarkt kan je namelijk de gehele dag naar hartenlust kunst snuiven en kennis maken met de verschillende werkwijzen van de kunstenaars. Dit laatste is mogelijk door de diverse demonstraties bij te wonen. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de entree voor deze internationale kunstmarkt niet gratis is. De entree bedraagt €4 voor iedereen ouder dan 12 jaar. Met deze kleine bijdrage is het voor de Stichting Keramisten Noord-Nederland mogelijk om de totale kosten van de keramiekmarkt te beperken en een volgende editie te organiseren.

Kom overnachten bij Hotel de Drentse Liefde

Wil je dit jaar de keramiekmarkt in Dwingeloo bezoeken? Kom dan eens romantisch overnachten bij Hotel de Drentse Liefde. Wij bevinden ons middenin de natuur in het pittoreske Dwingeloo, waardoor je bij ons geniet van alle rust en stilte. Daarnaast liggen wij op enkelen minuten wandelen van de keramiekmarkt vandaan. Dit maakt het mogelijk om zelf te bepalen rond welk tijdstip jij de internationale kunstmarkt wilt bezoeken. Bovendien bieden wij ook verschillende arrangementen waarmee je jouw kunstreis in Drenthe compleet maakt. Bekijk snel al onze mogelijkheden en wie weet mogen wij je binnenkort verwelkomen!