Boek simpel en snel
Boutique Hotel de Drentse Liefde
image

Boek simpel en snel

bij het meest verrassende hotel van Dwingeloo

 

 

Onze
website
Andere
boekingssites
Gratis WiFi
Beste prijsgarantie
Speciale arrangementen
Gratis welkomstdrankje
header-home.jpg
De Drentse Liefde Lounge 985.jpg
De Drentse Liefde Lounge 9.jpg
De Drentse Liefde Lounge 220.jpg
Beste Prijsgarantie
 — 

TT Assen

Ben jij een echte motorsport liefhebber? Dan hoeven wij jou natuurlijk niets te vertellen over de TT Assen. Dit spectaculair evenement vindt ieder jaar opnieuw plaats in Assen en is hiermee naast de Formule 1 één van het grootste sportevenement in ons land met duizenden bezoekers. Aan het begin van de TT Assen is er altijd een grote intocht van motorrijders en liefhebbers. Deze bezoekers zijn allemaal speciaal naar Assen gekomen voor de Moto GP-races die in het laatste weekend van juni plaatsvindt. Een groot spektakel dat zeker de moeite waard is om te zien! 

Geschiedenis van de TT Assen 

De allereerste TT race werd in 1925 gehouden op de openbare weg. Er was destijds nog geen officieel circuit, waardoor de races vooral op de openbare weg plaatsvonden. Dit was een 28,4 kilometer lange route tussen Rolde, Borger en Schoonloo. Een jaar later verhuisde de organisatie naar Assen waar een nieuwe route zijn intrede deed. Pas in 1955 werd er een officieel circuit gebouwd die zo’n 7,7 kilometer lang is. Door de jaren heen is er constant gerenoveerd aan het circuit, waardoor het onder andere korter is geworden en permanent is onttrokken aan het openbare verkeer. Inmiddels is de TT Assen één van de grootste sportevenementen van Nederland met ieder jaar weer duizenden bezoekers. Wist je dat TT eigenlijk staat voor ‘Tourist Trophy’ wat weer is afgeleid van de wereldberoemde TT race op het Isle of Man TT?  

De TT Assen is altijd in juni 

Voor veel mensen is de zomer pas echt begonnen wanneer de TT Assen in juni is geweest. Dit is niet zo gek, want het is bijna altijd schitterend weer tijdens dit sportevenement. Om de komst van de jaarlijkse TT grootst te vieren vinden er de hele week meerdere activiteiten plaats in Assen. Hierbij kan je denken aan de TT kermis, TT balloon festival en verschillende optredens van muzikanten. Niet voor niets wordt de TT Assen inmiddels door jongeren een echt festival genoemd. Enkele muzikanten die in het verleden de stad op zijn kop hebben gezet zijn: Mooi Wark, Van Velzen en Dennie Christian. Boek snel jouw hotel voor de TT Assen, want dit is zeker weten een feestje die je niet wilt missen. 

Meer dan alleen de Moto GP-races 

Denk je aan de TT Assen, dan denk je hoogstwaarschijnlijk aan de Moto GP-races die hier ieder jaar plaatsvinden. Dit komt vooral doordat deze races het vaakst voorbij komen op de televisie. Toch is er het gehele jaar meer te beleven op het TT Circuit. Zo vinden hier bijvoorbeeld ook het WK Superbike, het Brits kampioenschap superbike en de DTM plaats. Al deze evenementen zijn enorm geliefd bij motorsportliefhebbers en zijn daardoor altijd druk bezocht. Ook voor de kleinere evenementen, trainingen en motordemonstraties kan je terecht bij de TT Assen. Hiermee is het TT Circuit de plek die je als motorsportliefhebber zeker weten niet mag overslaan tijdens jouw vakantie in Drenthe.  

Boek Hotel de Drentse Liefde voor de TT Assen

Wil jij een keertje meemaken hoe de TT Assen is? Boek dan snel een luxe kamer bij Boutique Hotel de Drentse Liefde. Wij zitten in het pittoreske Dwingeloo waar je na de Moto GP-race volledig in alle rust kan nagenieten. Daarnaast liggen wij slechts enkele minuten van Assen, waardoor je in een mum van tijd op het TT Circuit staat. Vanuit Dwingeloo rij je via diverse binnenweggetjes naar het circuit. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om vol gas over de A28 te rijden om binnen een half uur op de plaats van bestemming te komen. Bekijk snel onze kamers en combineer binnenkort de spanning en sensatie van een TT Assen race met alle rust van de Drentse natuur.