Boek simpel en snel
Boutique Hotel de Drentse Liefde
image

Boek simpel en snel

bij het meest verrassende hotel van Dwingeloo

 

 

Onze
website
Andere
boekingssites
Gratis WiFi
Beste prijsgarantie
Speciale arrangementen
Gratis welkomstdrankje
header-home.jpg
De Drentse Liefde Lounge 9.jpg
De Drentse Liefde Lounge 985.jpg
De Drentse Liefde Lounge 220.jpg
Beste Prijsgarantie
 — 

Boomkroonpad Borger

Het is inmiddels bij veel toeristen bekend dat Drenthe dé provincie is waar je naar hartenlust kan wandelen of fietsen. Dit is niet zo vreemd aangezien je hier onder andere meer dan 1.700 kilometer aan fietspaden vindt. Maar wist jij dat je in Drenthe ook als natuurliefhebber jouw hart kan ophalen? In deze provincie vind je namelijk hectares aan ongerepte natuur die tijdens de ijstijd is ontstaan. Om meer te weten te komen over de schitterende natuur van Drenthe is een bezoek aan het bijzonder Boomkroonpad in Borger een echte aanrader. Wanneer begeef jij je tussen de boomtoppen?

Ontdek het buitencentrum Boomkroonpad

Het buitencentrum Boomkroonpad bevindt zich middenin het natuurgebied de Hondsrug en zorgt ervoor dat iedere natuurliefhebber al jaren een onvergetelijke ervaring krijgt. Dit is mogelijk doordat het wandelpad dwars door de toppen van de bomen loopt. Hierdoor zie je de ongerepte natuur van Drenthe vanuit een heel ander perspectief. Zo kan je tijdens jouw wandeltocht door de bomen bijvoorbeeld oog in oog komen te staan met de dieren die in dit natuurgebied leven. Hierbij kan je denken aan vossen, dassen, bevers, reeën en diverse soorten vogels. Het is dan ook te adviseren om een verrekijker mee te nemen naar het Boomkroonpad, zodat je alle deze beeldschone dieren in hun volle glorie kunt bewonderen. 

Meer dan alleen wandelen bij het Boomkroonpad

Is wandelen niet helemaal jouw ding? Zelfs dan zal je met veel bewondering genieten van het Boomkroonpad. Tijdens jouw rustgevende wandeling in het hart van het bos kom je immers het bezoekerscentrum tegen. Hier kan je terecht voor verschillende activiteiten, presentaties en leuke souvenirs. Op die manier heb je niet alleen een leuk dagje uit, maar leer je ook nog eens over de ongerepte natuur van Drenthe. Zo vertellen de medewerkers van Staatsbosbeheer je graag meer over alle verschillende flora en fauna die in de Hondsrug te vinden zijn. Dit doen zij aan de hand van meerdere presentaties. Vanwege deze educatieve functie is het Boomkroonpad in Drenthe al jaren een favoriet bij diverse scholen uit de omgeving.

Het Boomkroonpad in Drenthe biedt meerdere activiteiten

Wanneer jij met je kinderen op vakantie gaat in Drenthe, dan weet jij waarschijnlijk als geen ander dat dit een hele klus is. Kinderen staan erom bekend dat zij niet urenlang stil kunnen zitten en moeten daardoor gedurende de dag vermaakt worden. Hierdoor kiezen veel gezinnen ervoor om tijdens hun vakantie een bezoek te brengen aan het Boomkroonpad in Borger. Niet alleen om hun kinderen meer van de Drentse natuur te laten zien, maar ook door het grote aanbod aan activiteiten die hier gehouden worden. Zo kunnen jouw kinderen hier dauwtrappen, wandelen met de boswachter of een natuurspeurtocht doen. Wanneer ga jij met je kinderen naar het Boomkroonpad?

Maak jouw bezoek aan het Boomkroonpad in Borger gemakkelijker

Bij hotel de Drentse Liefde weten wij als geen ander dat het wandelen in de natuur vermoeiend kan zijn. Zeker wanneer je al de gehele dag op pad bent. Om jouw bezoek aan het Boomkroonpad in Drenthe gemakkelijker te maken, kan je ervoor kiezen om bij ons te overnachten. Ons romantisch hotel ligt in het authentieke dorp Dwingeloo dat op slechts 30 minuten rijden van Borger ligt. Daarnaast liggen wij op de rand van diverse natuurgebieden, waardoor je bij ons in alle stilte even helemaal tot rust kan komen. Bekijk snel al onze arrangementen en wie weet mogen wij je binnenkort verwelkomen!