Boek simpel en snel
Boutique Hotel de Drentse Liefde
image

Boek simpel en snel

bij het meest verrassende hotel van Dwingeloo

 

 

Onze
website
Andere
boekingssites
Gratis WiFi
Beste prijsgarantie
Speciale arrangementen
Gratis welkomstdrankje
header-home.jpg
De Drentse Liefde Lounge 9.jpg
De Drentse Liefde Lounge 985.jpg
De Drentse Liefde Lounge 220.jpg
Beste Prijsgarantie
 — 

Nationaal Park Dwingelderveld

Iedere keer als we op het Dwingelderveld zijn hebben we het gevoel op een Afrikaanse savanne te lopen. Weids, open en stil. Ieder seizoen andere kleuren. Augustus vol paars door de bloeiende erica, januari soms wit maar vooral bruin en beige en in april fris groen met puntjes geel. De natuur is overal. Heide, vlinders, schapen en een enkele keer een adder. Zoals afgelopen zomer. Twee mensen op het fietspad. De man roept heel hard “Stop, stop”. Geschrokken. “Wat is er aan de hand?”. De vrouw staat diep gebogen. “Is uw vrouw onwel?. Nee, nee, het is een slangetje”.

Op de vele vennetjes en meertjes stikt het van de vogels. Via de uitkijkhutten heb je goed zicht op al deze levendigheid. Het mooiste voor ons zijn de Davidsplassen die je op loopafstand (3 km) van ons hotel vindt. Voordat je op het open veld komt loop je eerst door het bos gedeelte. Soms met hele dichte vegetatie, soms open met mooie doorkijkjes. En dan ineens gaat ‘het bos open’ en is er het veld. In de zomer zinderend, in de winter rillend, maar altijd overweldigend.

Bezienswaardig:

Aan de rand van het Dwingelderveld staat de gerestaureerde radio telescoop. Een niet te missen landmark.

Het Vlonderpad bij de schaapskooi Lhee en het plankenpad bij Spier.

De Schaapskooien bij Lhee en Ruinen met schaapskudden. Vertrek van de schaapskudde tussen 9.30 en 10.00u. Aankomst rond 16.30u.

Het Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West Europa zichtbaar door de vele vennetjes en meertjes vooral aan de oostkant van het Dwingelderveld en ‘in het midden’ bij de Davidsplassen.