Boek simpel en snel
Boutique Hotel de Drentse Liefde
image

Boek simpel en snel

bij het meest verrassende hotel van Dwingeloo

 

 

Onze
website
Andere
boekingssites
Gratis WiFi
Beste prijsgarantie
Speciale arrangementen
Gratis welkomstdrankje
header-home.jpg
De Drentse Liefde Lounge 9.jpg
De Drentse Liefde Lounge 985.jpg
De Drentse Liefde Lounge 220.jpg
Beste Prijsgarantie
 — 

Gevangenismuseum Veenhuizen

Vandaag de dag krijgen we nog regelmatig te maken met misdaden die in ons land plaatsvinden. Hierbij gaat het vaak over ernstige delicten waar de honden geen brood van lusten zoals de vele liquidaties. Het geweld lijkt toe te nemen, waardoor meer mensen verlangen naar vroeger. Een tijd waarin er minder misdaden werden gepleegd. Maar is dit ook zo? Het antwoord hierop is helaas nee aangezien misdaad van alle tijden is. Wel is door de jaren heen de manier waarop misdadigers gestraft worden flink veranderd. Door een bezoek te brengen aan het gevangenismuseum in Veenhuizen ontdek je alles over de straffen van misdadigers van vroeger en nu. Een leerzame ervaring voor zowel jong als oud!

Wat ontdek je in het gevangenismuseum?

Het gevangenismuseum in Veenhuizen geeft een unieke kijk in de straffen van vroeger en nu. Dit wordt gedaan door maquettes, prenten en verschillende historische objecten die tentoon staan. Zo zie je in het museum in Drenthe onder andere hoe een gevangenis er vroeger uitzag en hoe men omging met de gevangen. Daarnaast is er in het gevangenismuseum zelfs een pijnbank en een radbraakkruis te zien. Deze martelwerktuigen werden vooral in de Middeleeuwen gebruikt om misdadigers op brute wijze te straffen. Met een bezoek aan dit museum komen de verhalen uit de geschiedenis tot leven.

Meer dan alleen een kijk in de strafinrichting

Sinds enkele jaren heeft het gevangenismuseum in Veenhuizen een vaste expositie. Hiermee duik je niet alleen in de geschiedenis van het strafrecht in Nederland, maar kom je ook meer te weten over Veenhuizen. Dit Drentse dorp was de grootste kolonie van de Maatschappij van Weldadigheid, pauperparadijs en gevangenisdorp. Zo waren vroeger weeskinderen dagenlang onderweg om naar dit dorp te komen, zodat zij vanuit daar naar de diverse grote steden gebracht konden worden. Er is dus veel meer te beleven in het gevangenismuseum.

Het gevangenismuseum is een aanrader voor kinderen

Wil je liever met jouw gezin een rondleiding door het gevangenismuseum? Dat is geen enkel probleem. Tijdens jouw bezoek aan het museum is het namelijk mogelijk om een heuse rondleiding te krijgen waarmee je onder de leiding van de gids een kijkje krijgt in een echte strafgevangenis. Dit is de gevangenis genaamd de Rode Pannen. Hier kan je samen met jouw gezin ervaren hoe het is om in een cel te zitten. Daarnaast krijg je ook de isoleerafdeling en de luchtkooi te zien. Om het voor de kinderen nog eens extra bijzonder te maken staat er iedere woensdag- en zondagmiddag en tijdens de schoolvakantie een echte boevenbus klaar om een rondrit in te maken. Op die manier wordt een bezoek aan het museum zelfs leuk voor de allerkleinsten boefjes!

Kies voor een overnachting bij Hotel de Drentse Liefde

Wanneer jij het gevangenismuseum in Veenhuizen wilt bezoeken, dan is een overnachting in hotel de Drentse Liefde een uitstekend idee. Wij beschikken namelijk over verschillende kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Daarnaast bevinden wij ons in het rustgevende Dwingeloo dat op slechts 30 minuten rijden van Veenhuizen ligt. Door onze centrale ligging zijn wij al jaren de perfecte uitvalsbasis voor iedereen de verschillende musea in Drenthe wil bezoeken. Bekijk snel al onze arrangementen en wie weet kom jij binnenkort meer te weten over het strafrecht in Nederland.