Boutique Hotel De Drentse Liefde
Boutique Hotel de Drentse Liefde
image

Boutique Hotel De Drentse Liefde

Wij zijn weer open na een grondige renovatie. Alles geheel vernieuwd en up-to-date, dus laat je verrassen en boek een kamer.

 

 

Onze
website
Andere
boekingssites
Gratis WiFi
Beste prijsgarantie
Speciale arrangementen
header-home.jpg
Beste Prijs Garantie
 — 

Fietsen in en om Dwingeloo

 


Fietsen en Dwingeloo zijn als twee handen op één buik. Kilometers fietspad, prachtige doorkijkjes, leuke dorpjes en vooral heel veel natuur. Wie Dwingeloo zegt, zegt ook Nationaal Park Dwingelderveld. Er zijn meerdere fietsroutes die je vanuit Dwingeloo om of door het Dwingelderveld heen leiden, maar natuurlijk kun je ook zelf op ontdekkingstocht.  


“Waar vroeger karren en koetsen zich over woeste heidegronden voort ploeterden, genieten fietsers nu van de eindeloze schoonheid van het grootste natte heidegebied van Europa”. Het is bijna poëzie. Het wordt nog mooier als je het zelf ervaart. De bossen en heide van het Nationaal Park Dwingelderveld worden afgewisseld met meer dan zestig charmant ogende vennetjes. Om het Dwingelderveld heen vind je een prachtig Drents Esdorpenlandschap met karakteristieke brinkdorpen. Het eeuwenlange boeren heeft hier zijn fraaie sporen nagelaten in de vorm van bolvormige essen, geriefhoutbossen en een natuurrijk beekdallandschap met hooilanden, houtwallen en singels.


Fietsroutes Dwingeloo 


De fietsroutes om Dwingeloo en het Dwingelderveld sluiten goed aan op andere fietsroutes in Drenthe. En er is niks zo leuk als fietsen in Drenthe. Je rijdt zo van het ene nationaal park naar het andere en van het ene prachtige natuurgebied trap je zo naar de volgende verrassing. Onderweg kom je in leuke dorpen of stop je bij een van de vele uitspanningen. 

 
MTB fietsen in Drenthe 


Ook voor mountainbikers zijn er veel mogelijkheden. Een uitgebreid netwerk van MTB fietsroutes ontsluit het Dwingelderveld en het nabijgelegen Drentse Friese Woud. En deze sluiten weer aan op andere MTB fietsroutes in Drenthe. Zonder probleem kun je je meerdere dagen op de fiets in de natuur vermaken. 


Vele fietsroutes in Drenthe voor Sportieve fietser 


De sportieve fietser kan eveneens aan de trekken komen. Je fietst vanuit Dwingeloo zo naar de Col du Vam-berg, een fietsparcours op de VAM-berg. Een klimparadijs voor elke sportieve fietser. Het fietsparcours op de Col du VAM bestaat uit drie klimroutes en één afdaling. De routes zijn in totaal 2100 m lang en hebben een gemiddeld stijgingspercentage van 10%. Op de meest noordelijke route wacht aan het einde van het parcours ook nog eens een keienstrook van 150 meter met een stijgingspercentage van maar liefst 15%! 


Boutique Hotel de Drentse Liefde als perfecte uitvalsbasis 


Boutique Hotel de Drentse Liefde is een geweldige uitvalsbasis voor de (sportieve) fietser en MTB’er die Drenthe wil ontdekken. Mede eigenaar Thijs is zelf een fanatiek fietser en helpt je graag bij het kiezen van de juiste fietsroute in Drenthe. In het hotel is een overdekte fietsstalling met voldoende oplaadpunten. Er zijn routekaarten van Drenthe verkrijgbaar.
  
Klik hier voor leuke meerdaagse fietsvakantie-aanbiedingen en andere arrangementen

Indien gewenst kunnen we een huurfiets verzorgen. Er zijn toer-, elektrische en MTB fietsen beschikbaar.

Als voorproefje hebben wij een selectie gemaakt van enkele aansprekende fietsroutes.