Boek simpel en snel
Boutique Hotel de Drentse Liefde
image

Boek simpel en snel

bij het meest verrassende hotel van Dwingeloo

 

 

Onze
website
Andere
boekingssites
Gratis WiFi
Beste prijsgarantie
Speciale arrangementen
Gratis welkomstdrankje
header-home.jpg
De Drentse Liefde Lounge 9.jpg
De Drentse Liefde Lounge 985.jpg
De Drentse Liefde Lounge 220.jpg
Beste Prijsgarantie
 — 

Kamp Westerbork

Ben jij een echte liefhebber van de Nederlandse geschiedenis? Dan ben je waarschijnlijk wel bekend met het Kamp Westerbork. Dit voormalig doorgangskamp vlakbij Hooghalen is ontstaan in de Tweede Wereldoorlog toen de Duitsers in ons land aan de macht waren. Vanuit dit kamp werden Joden en Roma per trein gedeporteerd naar de vernietigingskampen in Duitsland, Polen en Tsjechië. Vandaag de dag is Kamp Westerbork een herinneringscentrum aan deze vreselijke tijd. Wanneer je meer wilt weten over het leven van slachtoffers en overlevenden in dit doorgangskamp, dan is een bezoek aan Kamp Westerbork zeker eens de moeite waard.

Het ontstaan van Kamp Westerbork

Het voormalig Kamp Westerbork heeft een omvangrijke geschiedenis. In 1939 werd het kamp gebouwd om Joodse vluchtelingen uit Duitsland op te vangen. Dit veranderde twee jaren later toen Duitsland ons land ging bezetten. Vanaf dit moment werd Kamp Westerbork een doorgangskamp. Dit betekent dat alle gevangen Joden in Nederland naar dit kamp werden gebracht om vervolgens gedeporteerd te worden naar de beruchte vernietigingskampen. Vanuit dit doorgangskamp zijn uiteindelijk ruim 102.000 Nederlandse Joden naar het buitenland vervoerd.

Maak een wandeling door het voormalig Kamp Westerbork

Na de Tweede Wereldoorlog is het doorgangskamp grotendeels afgebroken uit respect naar de nabestaanden. Om de toekomstige generaties toch te kunnen onderwijzen over de gruwelen van deze plek is het kamp uiteindelijk opengesteld voor bezoekers. Dit is gedaan door het voormalig Kamp Westerbork onderdeel te maken van het Westerborkpad. Tijdens het bewandelen van deze route kom je historische sporen en gedenkplaatsen tegen. Als eindbestemming heeft het Westerborkpad het voormalig doorgangskamp. Hier volg je als wandelaar de route van het oorspronkelijke treinspoor dat vanaf Hooghalen naar het Kamp Westerbork liep. Natuurlijk is het ook mogelijk om een wandeling door het voormalig kamp te maken. Dit maakt het mogelijk om in alle rust langs de laatste overgebleven restanten van het doorgangskamp te lopen.

Ontdek de verhalen van de overlevenden in het herinneringscentrum

Tijdens het wandelen door het voormalig Kamp Westerbork kom je al veel te weten over het verschrikkelijke leven dat Joden hier hadden. Je ziet immers nog de prikkeldraden, het treinspoor en de uitkijktoren staan die boekdelen spreken. Toch is het te adviseren om jouw indrukwekkend bezoek aan Kamp Westerbork compleet te maken met de verhalen van de overlevenden. In het herinneringscentrum worden de persoonlijke verhalen aan de hand van tentoonstellingen en films verteld. Hiermee krijg je onder andere filmbeelden uit 1944, een ingerichte barak, een grote maquette van het kamp en tekeningen van spelende kinderen te zien. Daarnaast worden de namen van meer dan honderdduizend slachtoffers voortdurend in het herinneringscentrum geprojecteerd. Iets om stil van te worden!

Hotel de Drentse Liefde voor het bezoeken van Kamp Westerbork

Wil jij binnenkort het voormalig Kamp Westerbork bezoeken? Kies er dan eens voor om te blijven overnachten in hotel de Drentse Liefde. Wij beschikken over verschillende kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Daarnaast bevinden wij ons in het rustgevende Dwingeloo dat op slechts 20 minuten rijden van Westerbork ligt. Door onze centrale ligging zijn wij al jaren de perfecte uitvalsbasis voor iedereen die de geschiedenis van Drenthe wil ontdekken. Bekijk snel al onze arrangementen en wie weet verwelkomen wij je binnenkort in ons luxe hotel.