Boek simpel en snel
Boutique Hotel de Drentse Liefde
image

Boek simpel en snel

bij het meest verrassende hotel van Dwingeloo

 

 

Onze
website
Andere
boekingssites
Gratis WiFi
Beste prijsgarantie
Speciale arrangementen
Gratis welkomstdrankje
Beste Prijsgarantie
 — 

Markten Dwingeloo

Ben jij een echte liefhebber van lokale streekproducten? Dan is een bezoek aan één van de vele markten in Dwingeloo tijdens jouw verblijf zeker weten de moeite waard. Behalve de wekelijkse markt waar je de lekkerste groenten en fruit, vlees en kaas kunt kopen, hebben we in de Dwingeloo ook eens per jaar de verrassende keramiekmarkt en de vlooienmarkt. Op die manier kan je niet alleen genieten van streekproducten maar ook nog eens jouw hart sneller laten kloppen van kunst en cultuur. Door de vele markten in het dorp wordt jouw rustgevende vakantie in Drenthe net even iets specialer!

Geniet van streekproducten op de weekmarkt

Iedere dinsdag staan de diverse marktlieden weer voor je klaar op de markt van Dwingeloo. De weekmarkt bestaat uit meerdere kramen verspreid over de Brink waar je onder andere vers brood, kaas en vleeswaren kunt halen. Om in de middag direct al te kunnen genieten van alle verse streekproducten is de markt iedere dinsdag open van 08:00 uur tot 12:30 uur. Op die manier heb je alles op tijd in huis om 's avonds een verrukkelijke maaltijd te maken.

Siepeldagen in het centrum van Dwingeloo

Tijdens de warmere dagen van het jaar organiseert het organisatiebureau Wildro meerdere keren, gedurende de siepeldagen, op de woensdagen de welbekende vlooienmarkt. De siepeldagen beginnen op 6 juli en duren tot en met 24 augustus. Gedurende deze maanden vind je de gezellige sfeermarkt op de brink middenin het centrum. Er staan verschillende kramen die ieders iets anders te bieden hebben. Door het grote aantal toeristen in de zomermaanden is de vlooienmarkt in Dwingeloo een drukbezochte markt. Houd er daardoor rekening mee dat het erg druk kan zijn vooral in de middagen. Je kan de vlooienmarkt tijdens de siepeldagen iedere woensdag bezoeken van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Kies voor kunst en cultuur met de keramiekmarkt

De keramiekmarkt in Dwingeloo wordt al jaren gehouden en is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste culturele evenementen van Drenthe. Niet voor niets trekt deze internationale kunstmarkt ieder jaar weer duizenden bezoekers. Naast de keramieken kunstwerken is er tijdens de markt ook aandacht voor andere kunstvormen zoals muziek en theater. Meerder muziek- en theatergroepen vrolijken de keramiekmarkt in Dwingeloo op met hun optredens en voorstellingen. Hiermee is de internationale markt een waar kunstspektakel voor jong en oud. Klinkt de keramiekmarkt als muziek in de oren? Dan is het handig om te weten dat de entree €4 bedraagt voor iedereen ouder dan 12 jaar. Dit bedrag is nodig om de totale kosten van de keramiekmarkt te kunnen bekostigen.

Hotel de Drentse Liefde is dé ideale uitvalbasis voor een bezoek aan markten

Wil je dit jaar de vele markten in Dwingeloo bezoeken? Kom dan eens romantisch overnachten bij Hotel de Drentse Liefde. Wij bevinden ons middenin de natuur in het pittoreske Dwingeloo, waardoor je bij ons geniet van alle rust en stilte. Daarnaast liggen wij op loopafstand van het centrum af, waardoor je ten alle tijden kunt beslissen om één van de markten te bezoeken. Bovendien bieden wij ook verschillende arrangementen waarmee je jouw culturele reis in Drenthe compleet maakt. Bekijk snel al onze mogelijkheden en wie weet mogen wij je binnenkort verwelkomen!

header-home.jpg
De Drentse Liefde Lounge 9.jpg
De Drentse Liefde Lounge 985.jpg
De Drentse Liefde Lounge 220.jpg