Boutique Hotel De Drentse Liefde
Boutique Hotel de Drentse Liefde
image

Boutique Hotel De Drentse Liefde

Wij zijn weer open na een grondige renovatie. Alles geheel vernieuwd en up-to-date, dus laat je verrassen en boek een kamer.

 

 

Onze
website
Andere
boekingssites
Gratis WiFi
Beste prijsgarantie
Speciale arrangementen
musea-orvelte
Beste Prijs Garantie
 — 

Musea in Drenthe

 

Drenthe is maar liefst 53 musea rijk. Daarnaast zijn er meerdere galerieën, ateliers en beeldentuinen die kunnen worden bezocht. Drenthe is cultuur met een hoofdletter C.

  
Drents museum en meer 


Het Drents Museum staat bekend om zijn spraakmakende exposities, maar heeft ook een uitgebreide vaste collectie. In het Hunebedcentrum ontdek je alles over dé iconen van Drenthe. Het Nationaal Gevangenismuseum, Museum de Proefkolonie en het Veenpark zijn niet alleen leerzaam en interessant, je beleeft er een geweldig dagje uit.  


Veel kleinere musea 


Ook zijn er in Drenthe meerdere kleine musea die de moeite waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan het C+B museum in Grolloo voor een klein Blues retro momentje. Of het drukkerijmuseum in Meppel en het boerderijmuseum in Ruinerwold.  


Dwingeloo in het centrum van 4 grote musea 


Op rij afstand van maximaal 40 minuten van Dwingeloo liggen 4 grote regionale musea die regelmatig spraakmakende tentoonstellingen organiseren. Het Drents museum in Assen, het Groninger Museum in Groningen, het Fries Museum in Leeuwarden en de Fundatie in Zwolle zijn alle vier zeer succesvol met honderdduizenden bezoekers per jaar. Kijk voor lopende en nieuwe tentoonstellingen op: Kleinste museum van de wereld in Dwingeloo 


Boutique Hotel de Drentse Liefde  in Dwingeloo heeft naast de horecafunctie ook een belangrijke culturele taak. Het biedt namelijk onderdak aan het kleinste museum ter wereld met een heel bijzondere collectie. Kom gerust binnen voor een bezoekje. Entrée is gratis. Boutique Hotel de Drentse Liefde als perfecte uitvalsbasis 


Dwingeloo ligt ideaal als uitvalsbasis voor een grote culturele ontdekkingstocht. Naast de genoemde Drentse musea liggen Museum de Fundatie in Zwolle, het Fries Museum in Leeuwarden en het Groninger Museum allemaal op minder dan 40 autominuten van Boutique Hotel de Drentse Liefde.  
Thijs is goed thuis in de culturele wereld en helpt graag bij het uitstippelen van de mooiste museumroute in Drenthe en daarbuiten. 

 
Klik hier voor leuke meerdaagse Cultuurvakantie aanbiedingen.