Boek simpel en snel
Boutique Hotel de Drentse Liefde
image

Boek simpel en snel

bij het meest verrassende hotel van Dwingeloo

 

 

Onze
website
Andere
boekingssites
Gratis WiFi
Beste prijsgarantie
Speciale arrangementen
Gratis welkomstdrankje
header-home.jpg
De Drentse Liefde Lounge 9.jpg
De Drentse Liefde Lounge 985.jpg
De Drentse Liefde Lounge 220.jpg
Beste Prijsgarantie
 — 

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Kleine paadjes, spookjesachtige bos, open vlaktes, zandverstuivingen, mooie doorkijkjes en vooral oneindige stilte en rust. Uren dwalen we soms door het Drents Friese wold, nooit helemaal zeker wetend of we in Drenthe of Friesland zijn. Tot we weer een van de zwart witte Friese grenspalen tegen komen. Oh Friesland dus… of… we zijn weer thuis. Het is niet alleen een walhalla voor wandelaars maar zeker ook voor fietsers. Gewoon op de fietspaden of op een van de vele MTB routes. Mooie zandpaden afgewisseld met spannende beklimmingen en afdalingen. Thijs is bij ons de MTB’er. Niks zo mooi als een paar uur door de bossen heen raggen. Modderspetters, kuilen en gemene heuveltjes, het hoort er allemaal bij.

 

Bezienswaardig:

Aan de rand van Appelscha staat de Bosbergtoren. Met zijn 33 m hoogte een mooi startpunt voor een verkenning van het Drents Friese wold.

Vanaf de parkeerplaats Aekingerzand bereik je na een stevige wandeling de houten uitkijktoren. Prachtig uitzicht over de omringende vlakte en zandverstuivingen.

Bezoekerscentra in Diever en Terwisscha

Vlakbij Hoogersmilde vind je het Belevingspad. Erg leuk en educatief voor kinderen.