Boek simpel en snel
Boutique Hotel de Drentse Liefde
image

Boek simpel en snel

bij het meest verrassende hotel van Dwingeloo

 

 

Onze
website
Andere
boekingssites
Gratis WiFi
Beste prijsgarantie
Speciale arrangementen
Gratis welkomstdrankje
header-home.jpg
De Drentse Liefde Lounge 9.jpg
De Drentse Liefde Lounge 985.jpg
De Drentse Liefde Lounge 220.jpg
Beste Prijsgarantie
 — 

Hunebedden bezoeken

Wanneer je heerlijk komt ontspannen van alle rust en ruimte in Drenthe, dan mag een bezoek aan de historische hunebedden natuurlijk niet ontbreken. Deze hunebedden zijn namelijk meer dan 5000 jaar geleden gebouwd door onze voorouders als grafkelder. In dit bouwwerk werden geliefden op eervolle wijze begraven. Hiermee heeft een hunebed dezelfde functie als een hedendaags kerkhof. Vanwege deze bijzondere geschiedenis zijn de hunebedden inmiddels één van de meest bezochte monumenten in Nederland. Een bezoek aan deze unieke bouwwerken is hierdoor zeker weten de moeite waard als je in Drenthe bent!

52 verschillende hunebedden in Drenthe 

Wist je dat er 52 verschillende hunebedden zijn te vinden in Drenthe? Al deze bouwwerken liggen verspreidt door de hele provincie, waardoor het mogelijk is om er een leuk dagje uit van te maken. Al deze hunebedden hebben een nummer gekregen van D1 tot en met D54. Hierbij is D33 inmiddels afgebroken en D48 bleek geen hunebed te zijn. Deze twee nummers ontbreken als je besluit om alle hunebedden te bezoeken in Drenthe. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat je voldoende tijd moet incalculeren voor het bezoeken van al deze historische bouwwerken. De kleine hunebedden vragen immers om nogal wat speurwerk. 

Wil je meer weten over de hunebedden van Drenthe? Bekijk dan eens deze informatie website

Holtingerveld

Vlakbij Dwingeloo ligt het Holtingerveld waarin enkele van de mooiste hunebedden van Drenthe liggen. Naast het bezoeken van de hunebedden is het ook mogelijk om te wandelen door dit oerlandschap. Dankzij het glooiende landschap waan jij je af en toe in het buitenland en in augustus kleuren de heide heuvels zelfs paars. Dit gebeid kan je het beste verkennen door te starten bij de Toegangspoort Holtingerveld. Deze poort vind je aan de Van Helomweg ten noorden van Havelte. Hier is voldoende parkeerplek te vinden en kan je ook de schaapskooi van de Holtinger schaapskudde bezoeken. Vanaf de poort kan je via meerdere wandel- en fietsroutes naar de hunebedden aan de voet van de Havelterberg wandelen.

Kom overnachten in Boutique Hotel de Drentse Liefde

Wij begrijpen als geen ander dat het bezoeken van alle hunebedden in Drenthe intensief kan zijn. Daarom is het altijd een goed idee om dit bezoek te combineren met een overnachting in Boutique Hotel de Drentse Liefde. Eigenaren Agnes en Thijs kennen de streek als hun broekzak en helpen je daarom graag bij het bezoeken van alle hunebedden in Drenthe. Zo vind je in ons hotel meerdere routekaarten van de omgeving en kunnen wij je informeren over andere leuke activiteiten. Met de arrangementen van Boutique Hotel de Drentse Liefde wordt jouw rustgevende vakantie onvergetelijk!