Boek simpel en snel
Boutique Hotel de Drentse Liefde
image

Boek simpel en snel

bij het meest verrassende hotel van Dwingeloo

 

 

Onze
website
Andere
boekingssites
Gratis WiFi
Beste prijsgarantie
Speciale arrangementen
Gratis welkomstdrankje
header-home.jpg
De Drentse Liefde Lounge 9.jpg
De Drentse Liefde Lounge 985.jpg
De Drentse Liefde Lounge 220.jpg
Beste Prijsgarantie
 — 

Schaapskooi Dwingeloo

Wist je dat Dwingeloo en schapen al heel lang nauw met elkaar zijn verbonden? Niet voor niets is aan de rand van het Dwingelderveld nog steeds goed zichtbaar hoe het leven er vroeger aan toe ging. Door de schaapskooi Achter ‘t Zaand in Lhee te bezoeken, krijg je een complete ervaring van het werk van de schapen, de herder en zijn hond. Het is altijd weer een prachtig gezicht om de hele schaapskudde in de ochtend te zien uitwaaieren. Plan tijdens jouw verblijf eens een bezoek aan de schaapskooi in Dwingeloo en kom meer te weten over het rustige leven in Drenthe.

De schaapskooi van natuurmonumenten in Lhee

Drenthe is al jaren de perfecte provincie om te gaan wandelen in de ongerepte natuur. Maak jouw avontuur door de natuur nog eens extra leuk door de schaapskooi van Natuurmonumenten te bezoeken. Deze schaapskooi Achter ‘t Zaand bevindt zich in Lhee en ligt op ongeveer 10 minuten wandelen van de parkeerplaats langs de weg van Lhee en Kraloo. Lhee is een pittoresk dorp dat naast Dwingeloo ligt. Hierdoor is de parkeerplaats van de schaapskooi slechts 5 tot 10 minuten rijden vanaf Boutique Hotel de Drentse Liefde. Natuurlijk kan je hier ook fietsend naar toe. Op de grens van bos en hei fiets je dwars door het Dwingelderveld.

Weggaan en terugkomen van de schaapskooi in Lhee 

In de periode van oktober tot april zijn de tijdstippen van weggaan en terugkomen van de schaapskooi in Lhee niet precies aan te geven. Dit komt doordat dit onder andere afhankelijk is van het weer. Normaal gesproken gaan de schaapskudde, herder en zijn hond rond 10:00 uur weg. Hierna verblijven zij zo lang mogelijk op het veld. Afhankelijk hoe snel het schemerig wordt, komt de schaapskooi in Lhee terug tussen 16:00 en 17:00 uur.  

Informatie en demonstraties over de schaapskooi van Dwingeloo 

Wil je meer weten over de schaapskooi van Dwingeloo? Dat is geen enkel probleem aangezien de vrijwilligers van Natuurmonumenten je iedere zondag van harte welkom wensen in de ontvangstruimte bij de schaapskooi. Hier vertellen zij je graag meer over de verschillende schapen, de kudde en het heidebeheer. Daarnaast zijn er regelmatig demonstraties met wol in de hoofdrol. Hierbij kan je denken aan spinnen, vilten of kaarden. Houd er rekening mee dat de ontvangstruimte van de schaapskooi van Dwingeloo iedere winterse zondag open is van 13:00 uur tot 17:00 uur. In de zomer wordt er een openingstijd van 11:00 tot 17:00 uur gehanteerd. 

Parkeren bij schaapskooi Achter ‘t Zaand

Wanneer je de schaapskooi Achter ‘t Zaand met de auto wil bezoeken, dan is het belangrijk om te weten waar je het beste kan parkeren. Wij adviseren om jouw auto te parkeren op de parkeerplaats Achter ‘t Zaand van Staatbosbeheer. Deze parkeerplaats is het dichtstbijzijnde en zorgt ervoor dat je nog slechts 10 minuten moet lopen richting de schaapskooi in Lhee. Voor mensen met een beperking is er natuurlijk een speciale parkeerplaats beschikbaar naast schaapskooi Achter ‘t Zaand. 

De Drentse Liefde is perfect voor een bezoek aan de schaapskooi van Dwingeloo 

Overweeg je om te komen genieten van alle rust en natuur in Drenthe? Kom dan overnachten in Boutique Hotel de Drentse Liefde. Doordat wij in Dwingeloo zitten, zijn wij de perfecte uitvalbasis voor een fiets- of wandeltocht naar de schaapskooi van Dwingeloo. Via een mooie tocht langs het Dwingelderveld ligt op ongeveer 5 kilometer van ons hotel de bijzondere schaapskooi. Bekijk snel al onze arrangementen en wie weet bezoek jij binnenkort de schaapskooi van Dwingeloo!