Boutique Hotel De Drentse Liefde
Boutique Hotel de Drentse Liefde
image

Boutique Hotel De Drentse Liefde

Wij zijn weer open na een grondige renovatie. Alles geheel vernieuwd en up-to-date, dus laat je verrassen en boek een kamer.

 

 

Onze
website
Andere
boekingssites
Gratis WiFi
Beste prijsgarantie
Speciale arrangementen
header-home.jpg
Beste Prijs Garantie
 — 

Hunebedden

 

Hunebedden zijn  niet alleen de oudste, maar ook een van de meeste bezochte monumenten van Nederland.  Een must see. Hunebedden zijn meer dan 5000 jaar geleden gebouwd als grafkelders. Ze bestaan uit grote zwerfkeien die in de IJstijd naar Drenthe zijn meegevoerd.  


52 Hunebedden in Drenthe 


Er zijn 52 hunebedden in Drenthe.  Hunebedden hebben geen naam, maar wel een nummer. In Drenthe vind je D1 tot en met D54 (D48 bleek toch geen hunebed en D33 is afgebroken). Trek voldoende tijd uit om ze allemaal te bezoeken. De grotere zijn doorgaans goed aangegeven, maar de kleinere vragen soms nogal wat speurkwaliteiten.  


Hunebedden bezoeken 


Het bezoeken van hunebedden kan op meerdere plekken in Drenthe. Het hunebeddencentrum in Borger is de bekendste plek waar veel informatie te vinden is over het ontstaan en de wijze waarop de hunebedden in Drenthe zijn gemaakt. Borger is 40 km rijden van Dwingeloo.  


Holtingerveld 


Vlakbij Dwingeloo is er het Holtingerveld met enkele mooie hunebedden. Tevens is dit een uniek  ‘oerlandschap’ wat een ‘wandelbezoek’ zeker waard is. Door het glooiende landschap waan je je af en toe in het buitenland. In augustus kleurt heide de heuvels paars.
  
De plek om de ontdekking van het gebied te starten is de Toegangspoort Holtingerveld. Je vindt deze poort aan de Van Helomaweg ten noorden van Havelte. Hier is naast voldoende parkeergelegenheid,  ook de schaapskooi van de Holtinger schaapskudde en het vlinderparadijs Papiliorama (tegen betaling). 

Vanaf de poort kun je via meerdere wandel- en fietsroutes naar de hunebedden aan de voet van de Havelterberg. Hunebedden in Drenthe | Drenthe


Boutique Hotel de Drentse Liefde als perfecte uitvalsbasis aan de Hunebedden 


Boutique Hotel de Drentse Liefde is een geweldige uitvalsbasis voor bezoekers die de hunebedden in Drenthe willen ontdekken. Agnes en Thijs kennen de streek erg goed en helpen graag bij het ontdekken van de hunebedden in Drenthe. Er zijn routekaarten van de omgeving en de rest van Drenthe verkrijgbaar.

Klik hier voor leuke meerdaagse aanbiedingen en arrangementen.