Boutique Hotel De Drentse Liefde
Boutique Hotel de Drentse Liefde
image

Boutique Hotel De Drentse Liefde

Wij zijn weer open na een grondige renovatie. Alles geheel vernieuwd en up-to-date, dus laat je verrassen en boek een kamer.

 

 

Onze
website
Andere
boekingssites
Gratis WiFi
Beste prijsgarantie
Speciale arrangementen
header-home.jpg
Beste Prijs Garantie
 — 

Radiotelescoop Dwingeloo

 

Al fietsend of wandelend over het Dwingelderveld waan je je even op een buitenaardse plek. Plotseling doemt van achter enkele bomen de Radiotelescoop van Dwingeloo voor je op. Bijna iedereen stopt hier om kennis te nemen van de historie en huidige functie van de telescoop. Achter de telescoop liggen de kantoren van Astron, de organisatie die aan de basis stond van de Radiotelescoop van Dwingeloo.   


Historie van de Radiotelescoop van Dwingeloo 


“De Radiotelescoop van Dwingeloo is een radiotelescoop met een enkele schotel met een diameter van 25 meter. De telescoop werd in samenwerking met diverse Nederlandse universiteiten gebouwd in 1954 door “Werkspoor en Philips”. In 1956 werd de telescoop officieel in gebruik genomen door koningin Juliana en was korte tijd de grootste radiotelescoop ter wereld.  

 

Huidige functie van de radiotelescoop van Dwingeloo 


Sinds 1998 wordt de radiotelescoop van Dwingeloo niet meer voor de wetenschap gebruikt. In eerste instantie werd de telescoop aan zijn lot over gelaten, maar op initiatief van Stichting Camras is de Radiotelescoop van Dwingeloo behouden gebleven. De Dwingeloo Radiotelescoop is sinds 2009 rijksmonument. In 2010 werd de telescoop erkend als industrieel erfgoedmonument.  

 

De Radiotelescoop van Dwingeloo als onderdeel van fiets of wandeltocht 


Door het buitenaardse karakter dat de Radiotelescoop van Dwingeloo bij velen oproept is het een leuke onderbreking van een fiets- of wandeltocht over het Dwingelderveld. Recht tegenover de telescoop staan houten bankjes en tafels wat een fijne plek is voor een picknick of gewoon een rustmomentje. Rond de Radiotelescoop van Dwingeloo staan bordjes met uitleg over historie en de functie. 


Boutique Hotel de Drentse Liefde als perfecte uitvalsbasis voor de Radiotelescoop Dwingeloo 


Dwingeloo ligt ideaal als uitvalsbasis voor een fiets- of wandeltocht naar de Radiotelescoop van Dwingeloo. Via een mooie tocht langs het Dwingelderveld ligt de bezienswaardigheid op ongeveer 5 km van ons hotel.
  
Klik voor leuke meerdaagse aanbiedingen.