Boutique Hotel De Drentse Liefde
Boutique Hotel de Drentse Liefde
image

Boutique Hotel De Drentse Liefde

Wij zijn weer open na een grondige renovatie. Alles geheel vernieuwd en up-to-date, dus laat je verrassen en boek een kamer.

 

 

Onze
website
Andere
boekingssites
Gratis WiFi
Beste prijsgarantie
Speciale arrangementen
header-home.jpg
Beste Prijs Garantie
 — 

Keramiekmarkt Dwingeloo

 

Jaarlijks vindt Hemelvaartsdag op de Brink in Dwingeloo de Internationale Keramiekmarkt plaats. Aan dit internationale evenement nemen circa 90 keramisten uit heel Europa deel. Ze tonen hun werk en geven demonstraties. Ook aanverwante zaken zoals benodigdheden, materialen en bijvoorbeeld vakbladen op het gebied van keramiek vind je op de Keramiekmarkt.

  
Keramiekmarkt is grootste culturele evenement van Dwingeloo 


Ieder jaar bezoeken duizenden mensen de Internationale Keramiekmarkt van Dwingeloo. Hiermee is het het grootste culturele evenement van Dwingeloo. Naast de keramiek is veel aandacht voor muziek en theater. Meerdere muziek- en theatergroepen luisteren de markt op met optredens en voorstellingen.

  
Keramiek in Dwingeloo en omgeving 


De keramische kunst bloeit in Dwingeloo en omgeving. Meerdere keramisten hebben zich in directe omgeving van Dwingeloo gevestigd. Circa 200 keramisten zijn aangesloten bij de Stichting Keramisten Noord-Nederland. Velen van hen nemen deel aan de Internationale Keramiekmarkt in Dwingeloo, samen met collega’s uit Nederland en uit het buitenland. Zij bieden een grote verscheidenheid aan keramiek, variërend van klassieke pottenbakkerskunst tot moderne sculpturen, van gebruiksgoed tot monumentale objecten. Deelnemers komen uit Duitsland, België, Engeland, Spanje, Italië, Litouwen en Frankrijk.

 
Boutique Hotel de Drentse Liefde als perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de Keramiekmarkt 


Boutique Hotel de Drentse Liefde ligt ideaal als uitvalsbasis voor een bezoek aan de Internationale Keramiekmarkt. De Brink ligt op 200 meter van ons hotel.  
Dwingeloo is verder een centrale plek om meer cultuur op te snuiven. Drenthe heeft meer dan 50 musea en meerdere galerieën, ateliers en beeldentuinen.  Naast de Drentse musea liggen Museum de Fundatie in Zwolle, het Fries Museum in Leeuwarden en het Groninger Museum allemaal op minder dan 40 autominuten van Boutique Hotel de Drentse Liefde.  
Thijs is goed thuis in de culturele wereld en helpt graag bij het uitstippelen van de mooiste cultuurroute in Drenthe en daarbuiten.

  
Kleinste museum van de wereld in eigen huis 


Boutique Hotel de Drentse Liefde heeft naast de horecafunctie ook een belangrijke culturele taak. Het biedt namelijk onderdak aan het kleinste museum ter wereld met een heel bijzondere collectie. Kom gerust binnen voor een bezoekje.

Klik hier voor leuke meerdaagse Cultuurvakantie aanbiedingen en Keramiekmarkt arrangementen.