Boutique Hotel De Drentse Liefde
Boutique Hotel de Drentse Liefde
image

Boutique Hotel De Drentse Liefde

Wij zijn weer open na een grondige renovatie. Alles geheel vernieuwd en up-to-date, dus laat je verrassen en boek een kamer.

 

 

Onze
website
Andere
boekingssites
Gratis WiFi
Beste prijsgarantie
Speciale arrangementen
header-home.jpg
Beste Prijs Garantie
 — 

Schaapskooi van Dwingeloo

 

Dwingeloo en schapen zijn al heel lang nauw met elkaar verbonden. Aan de rand van het Dwingelderveld is nog steeds goed zichtbaar hoe dat er vroeger aan toe ging. De schaapskooi Achter ’t Zaand in Lhee, buurdorp van Dwingeloo, toont het schaap, de herder en zijn hond. Het is een prachtig gezicht om de hele kudde in de ochtend te zien uitwaaieren.


De Schaapkooi van Natuurmonumenten in Dwingeloo 


De schaapskooi van Natuurmonumenten bevindt zich in Lhee (Achter 't Zaand 4) en ligt op ongeveer 10 minuten lopen van de parkeerplaats langs de weg van Lhee en Kraloo. Lhee ligt naast Dwingeloo. De parkeerplaats is 5-10 minuten rijden van Boutique Hotel de Drentse Liefde. Wandelend of fietsend er naar toe is eigenlijk het mooiste. Op de grens van bos en hei wandel of fiets je door het Dwingelderveld.

  
Weggaan en terugkomen van de schaapskudde van Dwingeloo 


In de periode van oktober tot april zijn de tijdstippen van weggaan en terugkomen van de schaapskudde niet altijd precies aan te geven. In principe gaan schaapskudde, herder en hond rond 10.00 uur weg. Ze blijven vervolgens zo lang mogelijk op het veld. Afhankelijk hoe snel het schemerig wordt, komen ze tussen 16.00 en 17.00 uur terug.  


Informatie en demonstraties over de Schaapskooi van Dwingeloo  


Op zondagen (in de winter van 13.00 tot 17.00 uur, in de zomer van 11.00 tot 17.00 uur) heten vrijwilligers van Natuurmonumenten je van harte welkom in de ontvangstruimte bij de schaapskooi. Ze vertellen over de schapen, de kudde en het heidebeheer. En er zijn regelmatig demonstraties met wol in de hoofdrol zoals spinnen, vilten of kaarden. 


Parkeren 


Vanaf parkeerplaats Achter ’t Zaand van Staatsbosbeheer langs de weg van Lhee en Kraloo is het ongeveer 10 minuten lopen naar schaapskooi Achter ’t Zaand. Voor mensen met een beperking is er een speciale parkeerplek bij de schaapskooi. 


Boutique Hotel de Drentse Liefde als perfecte uitvalsbasis aan de Schaapskooi Dwingeloo

 
Dwingeloo ligt ideaal als uitvalsbasis voor een fiets- of wandeltocht naar de Schaapskooi van Dwingeloo. Via een mooie tocht langs het Dwingelderveld ligt op ongeveer 5 km van ons hotel de Schaapskooi van Dwingeloo.  
 
Klik hier voor leuke meerdaagse arrangementen.